teisipäev, 7. november 2017

Cork Education and Training Board ja St Johns Central Collage

 Cork Education and Training Board
On esmaspäev ja töönädala algus. Haapsalu Kutsehariduskeskusest on saanud meie jaoks Cork Education and Training Board. Tutvusime eelnevalt kodulehega, et teaksime kuhu täpselt tööle minna. Tegemist on suure organisatsiooniga, mis hõlmab mitmeid haridusasutusi kus õpetatakse erinevatel tasemetel. Teadsime, et meid ootab St Johns Central Collage direktor Ger Brennan. Ger tutvustas meid prantsuse koolist tulnud õpetajaga, kes samuti on kogemusi saamas Corkis. Edasi kulgesid meie retked ühiselt. Ger tegi ülevaate koolist, mis asub mitmes erinevas majas. 

Mida me õppisime ja nägime? Meie süsteemid on erinevad, aga ka sarnased. Suur erinevus on see, et arendatakse pigem neid erialasid, kus on olemas õpetajad. Ettevõtjate soove ja tööturu otsest nõudlust ei peeta väga oluliseks. Nagu meil, nii ka siin on aastad erinevad. On erialasid, mis on populaarsemad. TOP 3 erialad sel õppeaastal olid: 1) veterinaaria, 2) turism, 3) inseneriõpe. Läbi aegade on populaarne IT ja multimeedia õppekavad. Koolil on mitmeid arvutiklasse. Kolm klassi on Apple riist- ja tarkvaraga sisustatud. Enamasti kasutatakse neid klasse multimeedia ja filmiõppeks. Meie kooliga sarnaselt õpetatakse puutööd, mööbli restaureerimist, IT-d ja turismi ning vastuvõtutööd. Koolis on ca 900 õpilast. Enamus neist on eri vanuses tasemeõppijad.
Vaated koridori, kunstiklassi ja sisearhitektuuri ning disaini klassi

Eraldi hoone on töötute koolitamiseks, kus toimub tasemeõpe päevasel ajal. Töötute tööalast koolitust rahastab riik. 

Uurisime ka, kas tehakse täienduskoolitusi? Täienduskoolitused on pigem pikad kursused koolis, aga on ka hobikoolitusi või eakatele suunatud õhtuseid kursuseid. Koolil ei ole hetkel koolitusjuhti, aga saame peagi kohtuda inimesega, kes meile rohkem seda teemat avada oskab. Sarnaselt meie koolile on ka siin karjääri- ja nõustamiskeskus. 

Maja ringkäigul nägime erinevaid ruume.

Juuksuriõpe
Kogesime taas, et huumorimeelega on siin maal kõik korras. Saime kuulda lugu, kus uuele koolitusgrupile majatuuri tehes soovis Ger näidata kunstiklassi. Kuid klassis tehakse kunsti nimel tööd ka aktidega. Sisenedes ei veendunud ta eelnevalt, et ruum on tühi. Gruppi tabas üllatus, et töö käib ning maalitakse noort naisakti. Selle ebamugava olukorra lahendamiseks pidi Ger juhtima tähelepanu laele, kus "ilutses" hiigelsuur pragu. Ilusa ruumi näitamise asemel tuli keskenduda rahaprobleemidest rääkimisele.


Tisleriõpe, mööblirestauraator ja automehaanika


1 kommentaar:

  1. Amazing blog Dear, you really grab an eye catching title. Thanks for sharing your experience and writing this blog. My friends are moving to cork University for their higher studies I will surely recommend your blog with them It will surely enhance their knowledge.

    Thanks & Regards
    Student Accommodation Cork

    VastaKustuta