teisipäev, 14. november 2017

Blarney legendide lõksus

Sooja ilma ennustus, vihma ei tulnud
Vaatasime hommikul ilmateadet. Lubati sadu, mida siiski ei tulnud. Päike paistab, priimulad õitsevad - selline ilm on meid saatnud kogu kahe nädala vältel. Uskumatud tunduvad kodused lörtsisajud. 

Täna käisime väljasõidul Blarneysse, kuhu sõitsime mugava kahekordse liinibussiga ning tee oli lühike. Sõit võttis aega vaid 15 minutit. Blarneysse mineku eesmärk oli külastada kindlust ja sealset imelist aeda. Et ikka päris turismiteemasse sisse elada, tuli kõigepealt teha ühest jaapanlasest reisisellist mõned fotod. Jalutasime kindluse suunas ning arutlesime, kui tore on olla turist madalhooajal, kusagil pole järjekordi ja tunglemist, saab vabalt omas rütmis kulgeda. Esmalt otsustasime vaadata aeda ning selgus, et see on jaotatud eri stiili osadesse ning laiub üle 24 ha maa-alal. Näiteks Himaalaja tee, kivide piirkond, puude tee jne. Maastik on kindluse ümber väga mitmekesine ning hoolimata sügisest, saime mitmeid vahvaid fotosid. Vaata meie pilte!


Territooriumi plaan
Legende kohtas seal aias mitmeid: näiteks soovide trepp, kus tuli silmad kinni üles-alla jalutada, nõiakivi, mille all nõid öösel puhkab, seitse õde jt. 
Blarney kindlus on üks populaarsemaid vaatamisväärsusi piirkonnas ning põhilegend on seotud Blarney kiviga, mis on sinna torni pandud 1446 a. Blarney tähendab "osav rääkimine". Iiri rahvapärimus selgitab seda legendi mitmeti, kuid peamine tähendus seisneb selles, et selili ja pea alaspidi rippumine ja kivi suudlemine on õnnetoov võimalus. Nüüdseks on seal eraldi metallist toed ning abimehed, kes aitavad sind sellel teekonnal. Vanasti oli kivi suudlemine seal päris riskantne. Suvehooajal tuleb oodata enne pikas järjekorras, et tunda viis sekundit hirmu 😊.

Ringi jalutades tõdesime, et seal oleks küll väga huvitav teha loodusgiidi praktikat, kuna pakutakse turistidele palju erinevaid teenuseid ning kohtab väga erinevat loodust. 
Palmid lehisemetsas

Teel tagasi kogesime taas iirlaste südamlikkust. Hommikul olime ostnud ühe otsa bussipileti ning tagasiteel pakkus bussijuht sõbralikult soodsamat bussipiletit, kuna edasi-tagasi pilet oleks olnud soodsam. Tänasime teda siiralt.
Veevaated



Blarney maja ja kindlus

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar