teisipäev, 7. november 2017

Tere Iirimaa!

Iiri hommikusöök:
 munad, verikäkk, valge käkk, vorstid, iiri peekon
ja küpsetatud tomatid.
Kõigepealt sellest, kuidas me sihtkohta jõudsime. Kristale tuli see aeg Iirimaale minna kätte ootamatult. Äkki oli kell kolm öösel ja Ingrit oli autoga koduväravas. Väljas oli päris pime. Umbes kell neli öösel olime lennujaamas. Kaasas kaks suurt kohvrit ja suured ootused uue riigi osas ja uute oskuste ning uute võimaluste osas. Varem me Iirimaad külastanud ei olnud. Varahommik möödus vaikses meeleolus. Peagi olime jõudnud Helsingisse ja juba olime lennul Dublinisse, kaasas välissuhete koordinaatori poolt antud detailsed juhised eluks ja kasulikud õpetussõnad. Dublinis sujus kõik ootuspäraselt. Õnneks meenus Kristale, et meil tuleb võtta takso ja sõita rongijaama. See pisike tõsiasi, et siin vasakpoolne liiklus, oli meil ununenud ja Ingrit arvas, et siseneb tema jaoks viisakalt avatud uksest. Ootamatult aga selgus, et seal on rool ja juht on ka olemas! Juht ei pannud seda pahaks vaid vastas viisakalt "I will drive!"


Heustoni rongijaam tervitas meid tuulega. Seal tegime esimese tutvuse kohaliku toiduga (pildil). Rongijaamas veendusime, et kohalikud on väga sõbralikud. Rongi tuli oodata aia taga, kus meiega alustas vestlust eakas proua. Lühikese ajaga tegi ta meile ülevaate ümbruskonnast, mainides, et meist paremal olev valge maja on kohtuhoone ning sinna ei tasu kindlasti meil sattuda. Samuti selgitas ta, et kui oleme maksnud rongikohtade eest, siis on meie nimed nende kohtade juures juba näha- iga infokillu eest olime me väga tänulikud. Rong sõitis kiiresti. Vaatasime vahelduvat maastikku, lambaid ja üksikuid vanu kabeleid. Ja jõudsimegi sihtkohta- Corki! 

Järgnes väike taksosõit ööbimiskohta ja kõne majutuskoha omanikule. Meiega kohtus energiline peremees, kellel oli kaenlas kaks pakki jõuluteemalisi tualettpabereid ja paar võtmeid. Lühikese ajaga saime  iiri aktsendiga inglise keeles kiire ja intensiivse ülevaate korterist, linnast, keelekursustest, pubidest ja veinibaaridest. Korter asub Corki kesklinnas, Lee jõe kaldal. Päeva lõpetasime mõnusa jalutuskäiguga. Veendusime, et oleme sattunud sõbralikku, lahedasse ja rikka ajalooga linna, mida tahame tundma õppida.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar